Det er mildt sagt variert når vi presenterer de første fem filmene fra programmet vårt. Vi skal inn i hodet til Ted Bundy, bli fanget i jungelen, le av Benny, bli med på en vond roadmovie fra New Zealand og inn i et univers med oppvekst og lokale monstermyter.

Coming Home in the Dark
En sterk og brutal historie, flott filmet i newzealandsk natur. Både stemning og tematikkk minner om tidligere viste filmer på festivalen som Killing Ground og Hounds of Love.
En familie på tur blir brutalt overfalt og kidnappet av to omstreifere. Det kommer fram at familiefaren har en forhistorie med de to og med livet på spill utspilles en beinhard kamp for overlevelse.

No Man of God
Den faste Ramaskrik-leverandøren Spectrevision byr på herlig retronostalgisk tidskoloritt, pulserende musikk og intens montasje. Vi følger FBI-agenten Bill Hagmaier (Elijah Wood) som jobber med profilering av drapsmenn og som skal forsøke å komme under huden på Ted Bundy. Dette er ingen skrekkfilm, men i sin natur ligger filmens psykologisk spill i grenselandet til sjangeren.

Benny Loves You
Hva gjør du når kosedyret ditt fra barndommen brått kommer til live og bestemmer seg for å drepe alle rundt seg? Benny Loves You er en original og uhyre morsom splatterkomedie om hvilke konsekvenser en uskyldig opprydning kan få.

Gaia
Sør-Afrikansk øko-horror som skremmer oss på flere plan. Et par skogvoktere møter et par skikkelser langt inn i jungelen. De lever et nærmest post-apokalyptisk liv og under konstant trussel fra skogens redsler. Gaia er en slående visuell opplevelse som vil ta seg meget godt ut på kinolerretet.

Slapface
Slapface er en slags mørk Spielbergsk coming-of-age-historie, med et demonisk monster som bakteppe for et dysfunksjonelt familieforhold og uforløst sorg. Den er skremmende, sår og velspilt. 

Dette er bare starten på et program som til slutt vil ha over 20 filmer. I ukene fremover vil slippe både filmer og filmgjester. Vi har en bra i  høst i vente, og jobber helt inntil en deadline mot slutten av september for å få på plass de aller ferskeste filmene der ute.

Fra før har vi lansert Pet Sematary på gravfelt

Publisert
27. september 2021
Skrevet av